İstanbul Şeriyye Sicilleri Vakfiyeler Katalogu

Sepete ekle

Osmanlı medeniyetinin anlaşılmasında ve Osmanlı vakıf sisteminin ortaya çıkarılmasında temel kaynak vazifesi görecek belgeler, vakıfların kuruluş senetleri ve tüzükleri durumunda olan vakfiyelerdir. Vakfiyeler, üzerinde en çok çalışma yapılan belge gruplarının başında gelmektedir. Fakat arşivlerimizde mevcut vakfiyeler için toplu kataloglar hazırlanamamış, bu konudaki bazı çalışmalar ise kurumların kendi bünyelerindeki vakfiyelerle ilgili yapmış olduğu kataloglarla sınırlı kalmıştır. İstanbul kadılıklarına ait sicillerde de 10.000’e yakın vakfiye bulunmakla beraber araştırmacılar bunlara kolayca ulaşamamaktadır. Araştırmacıların, İstanbul kadı sicillerinde mevcut vakfiyelerden yararlanabilmesi için neşre hazırlanan İstanbul Şer‘iyye Sicilleri Vakfiyeler Katalogu İstanbul’un 600 yıllık vakıf geçmişinin rehberi olacaktır.

• Dil : Türkçe
  • Baskı Sayısı : 1