Dizin > Çocuk Yayınları
Adil KARAGÖZ

9.3

Türkiye Diyanet Vakfı

Otuz yıldır günlük tutan; yaşadıklarını, sevinçlerini, üzüntülerini, beklentilerini, tahminlerini, yorumlarını günlüğüne yazan Adil Karagöz için yazmak bir yaşam biçimi denilebilir. Gittiği her yere günlüğünü götüren yazar, yaşadıklarını yazmaktan ve aradan yıllar geçtikten sonra okumaktan zevk duyduğunu, yazılarının kendini maziye götürdüğünü söylüyor. Zamanı gelince günlüklerini de yayınlamayı planlıyor. Hikaye yazarlığında günlük yazmasının çok yararını gördüğünü belirten Karagöz'ün ilk yazıları ve hikayeleri Diyanet Çocuk Dergisi ve değişik dergilerde yayınlandı. İlk kitabı "Gelin Gölü" 2002 yılında yayınlandı. Rüzgarın Öfkesi, Hayat Kurtaran Yumurtalar, Baldaki Ceza kitaplarından bazılarıdır. Çocuk hikayeleri yazmaya devam eden yazar'ın "Yedi Bela Hulusi " kitabı onuncu kitabı olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle ilköğretim öğrencilerine yönelik hikayeler yazan yazar, hikayelerinin konularını gerçek hayattan seçtiğini, mutlaka bir mesaj verme kaygısı içinde olduğunu belirtiyor. Yedi Bela Hulusi kitabı da aynı özellikleri taşıyor. Yanlış hareketler, davranışlardan uzak olmak, iyilik ve güzelliklerin tarafında olmak, doğru, dürüst olmak bu kitapta verilen mesajlar arasında. Sade bir dil kullanılan kitapta cümleler rahatlıkla anlaşılabilir bir özelliğe sahip. Özellikle ilk okul son ile orta okul seviyesindeki çocuklara yönelik hikayelerden oluşuyor denilebilir. İyi okuyuşlar.
ISBN / ISSN : 978-975-389-735-8
Basım Yeri ve Yılı : Ankara, 2012
Ebat : 12,5x18,5 cm

Adres : Ostim OSB Mh. 1256 Cad. No:11 Yenimahalle / Ankara - TÜRKİYE