Dizin > Kaynak Eserler
Kur'an Yolu Türkçe Meâl ve Tefsir (5 Cilt)
Komisyon

Diyanet İşleri Başkanlığı

Yazarlar: Prof.Dr.Hayreddin Karaman, Prof.Dr.Mustafa Çağrıcı, Prof.Dr.İbrahim Kâfi Dönmez, Prof.Dr.Sadrettin Gümüş Tamamı 5 cilt olan Kur'an Yolu Türkçe Mealve Tefsir adlı eserde Kur'an metni, meâli, ve tefsiri yer almaktadır. Alanlarında uzman bir heyet tarafından yazılan tefsir, mushaf tertibine göre hazırlanmıştır ve ayetler hakkında özlü bilgiler içermektedir. Eser, Kur'an-ı ibadet olarak okumanın yanında anlamayı hedefleyen her okuyucu için bir başvuru kaynağı mahiyetindedir.
ISBN / ISSN : 975-19-3377-3
Barkod No : 9789751933773
Basım Yeri ve Yılı : Ankara 2007
Ebat : 18x24,5x17,5 cm
Ürün Hakkındaki Yorumlar :
Gönderen : FAZIL İNAL Gönderme Tarihi : 28.05.2012|00:39:18 Görüş : Çok İyi
  CAMİDE KİTAPLIKTA BULDUM VE OKUDUM. MÜKEMMEL BİR ANLTIMI VAR. YENİDEN BASILMASI HALİNDE SATIN ALMAK VE KİTAPLIĞIMDA BULUNDURMAK İSTEDİĞİM GÜZEL BİR ESER
Gönderen : fatih ışık Gönderme Tarihi : 11.01.2011|13:51:43 Görüş : Çok İyi
  Henüz tefsir elime ulaşmadı ancak iyi bir eser olduğunu düşünüyorum.Uzun zamandır tefsir almak istiyordum sonunda en doğru kaynağın diyanet yayınlarında olduğunu farkettim.Günümüz yaşam şartları gerçekten de İslam'ı anlamıyı ve hakkıyla yaşamayı zorlaştırıyor ancak bu durumu kolaylaştırmakta yine bizim elimizde Allah hepimize güzel dinimiz İslam'ı ve onun kitabı Kuran-ı Kerim'i anlamayı ve ona uyarak yaşamayı nasip etsin.Dikkatimi çeken bir diğer konuda ben dahil olmak üzere konuyla ilgili yorum yazan 3 arkadaşında isimlerinin aynı olması bu işte de bir hayır vardır diyorum ayrıca eserde emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyorum.
Gönderen : fatih demirtaş Gönderme Tarihi : 09.05.2010|23:04:58 Görüş : Çok İyi
  Bir süredir Kuran'ı Arapça'sından okumayı küçük yaşlardan itibaren öğrenmemize rağmen neden anlamını, felsefesini öğrenmeye gayret etmediğimizi düşünmeye başlamıştım. Bir ara mealinden epey okudum ama meal çok da açıklayıcı olmadığından ve kafamda çok fazla soru işareti oluşturduğundan, tefsir okumaya karar verdim. Fatih Türkmen kardeşimizin söylediği gibi Diyanet İşleri'nden 4 kişilik bir heyet tarafından hazırlanmış olması ve tabii en güncel eser olması bu tefsiri ilk tercihim haline getirdi. Ayrıca fiyatı çok uygun; arkadaşlarım fiyatını duyduğunda dalga geçtiğimi zannettiler. Anlaşılır bir dille, temel kavramlardan başlayarak akıcı bir anlatımla yazılmış. Elhamdülillah Müslümanım diyen herkesin okuyup anlaması gereken bir başyapıt. Henüz ilk cildi okumaktayım. Okumak, araştırmak, İslam'ı anlamak isteyenler için, aslında çok fazla imkanlar var ve bu imkanları layıkıyla değerlendiremiyoruz. Günümüz şartlarında İslam'ı yaşamaya elverişsiz olduğundan sanıyorum, bu gibi kaynaklardan faydalanarak dinimizi öğrenmeyi ihmal ediyoruz, elimizin altındaki bu muhteşem hazinenin kıymetini bilip şükretmeliyiz. Allah bu faydalı eseri hazırlayanlardan razı olsun.
Gönderen : FATİH ÇALIŞKAN Gönderme Tarihi : 02.12.2009|21:29:12 Görüş : Çok İyi
  Oldukça başarılı bir eser. Doyurucu içerikli, anlaşılır ve hacim olarakta tamamı okunabilecek bir eser. Değerli öğretim görevlileri/akademisyenler tarafından hazırlanmış bu eseri kısa bir süre önce almış bulunuyorum ve günlük kitap okuma programıma derhal dahil etmiş durumdayım. Yoğun iş yaşantımızdan akşamları kitap okumak için kısıtlı zaman ayırabiliyoruz. Bu zamanı verimli/doğru değerlendirmek ve öğrendiklerimizi hayatımızda tatbik etmek adını okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Değerli hocalarımızdan da doğru İslami bilgi edinilebilmesi için eser üretimlerinin devamını rica ederim.
Gönderen : fatih türkmen Gönderme Tarihi : 03.09.2009|15:46:13 Görüş : Çok İyi
  Türk Diyanet Vakfının hazırlatmış olduğu bu tefsiri çok iyi buldum. Beni bu eseri almama teşvik eden; 4 kişilik bir heyet tarafından yazılmış olması ve diyanet bünyesinde tekrardan gözden geçirilerek güncel ve çağdaş bir eser olarak ortaya koymalarından dolayı bu eseri aldım. Bu eser bana bir çeşit Kur-an Yoluna girmemi sağlayacak. Kuar-an okumasını biliyoruz fakat anlamını öğrenmek içinde bu eser bir başucu kitabı olacak. Başta Türk Diyanet Vakfına eserde emeği geçen ilim adamlarına ve diyanet camiasına bu eseri bize kazandırdıkları için çok teşekkür ederim. Bir kurumda öncelikli olarak iki arkadaş aldık.Geldikten sonra en az dört arkadaş daha almaya karar verdi.nBu eser her evin kütüphanesinde mutlaka bulunmalı ve okunmalıdır.Tüm okurlara tavsiye ederim. Saygılarımla.. Fatih Türkmen TOKAT Sınıf Öğretmeni

Diğer Resimleri :

Tel : +90.312.354 91 31 Faks : +90.312.386 03 28 Siparişlerinizle İlgili Tel : +90.312.354 91 31 Dahili : 136 - 137 - 138