Dizin > Oku Düşün
Hz. Peygamber'de Sevgi ve Merhamet
Komisyon

Türkiye Diyanet Vakfı

"ALLAH VE PEYGAMBER, ANA VE BABA, EŞ VE ÇOCUKLAR, KARDEŞLER, YAKIN VE UZAK AKRABA, MÜSLÜMAN VE İNSAN, TÜM CANLILAR VE TABİAT SEVGİSİ BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ARASINDA MÜŞTEREK İLGİ VE SEVGİ ALANLARINI OLUŞTURMUŞTUR. BÜYÜK İSLAM MEDENİYETİ'NİN TEMELLERİNİ TEŞKİL EDEN UNSURLAR ARASINDA BUNLARA ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERİLMİŞ, TEZAHÜRLERİ EDEBİYAT VE SANAT ESERLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE HER ALANDA VE HER YERDE KENDİNİ GÖSTERMİŞTİR. ÖZELLİKLE MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNİN VE TARİH BOYUNCA KURDUKLARI DEVLETLERİN YERLEŞİK OLDUĞU COĞRAFYALARDA MEYDANA GETİRİLMİŞ OLAN MİMARİ SANAT ESERLERİ VE TESİS ETMİŞ OLDUKLARI MÜESSESELER, ALLAH, PEYGAMBER, KUR'AN, EHL-İ BEYT VE SAHABE SEVGİSİNİN, BÜTÜN CANLILARA KARŞI RAHMET VE MERHAMET DUYGUSUNA SAHİP OLMANIN YANSIMALARINI GÜNÜMÜZE TAŞIYAN CANLI ŞAHİTLERDİR. BUNLARIN YANINDA EDEBİYAT ÜRÜNLERİMİZİN HER TÜRÜNDE GÖRMEMİZ MÜMKÜN OLAN KAPSAMLI SEVGİ METİNLERİ, AYNI ŞEKİLDE ANILAN NİTELİKLERE SAHİP SANAT ABİDELERİDİR. MUHABBET, MEVEDDET, RAHMET VE MERHAMETTEN BAHSEDERKEN BÜTÜN BUNLARI BİR ARADA DÜŞÜNMEK, BİZİ KONUNUN MEDENİYETİMİZE NE ÖLÇÜDE VE HANGİ BOYUTLARDA NÜFUZ ETTİĞİNİ ANLAMAYA VE KAVRAMAYA SEVK EDER. SINIRLARI BELİRLİ BİR TEBLİĞ METNİNE BUNLARI SAYIP DÖKMEYİ BİLE SIĞDIRMAK MÜMKÜN OLMAZ. ONUN İÇİN BİZ KONUYU BUNLARIN HEPSİNİN ASLI VE ESASINI TEŞKİL EDEN KUR'AN VE SÜNNET İKİLİSİYLE ÇERÇEVELEMEYE ÇALIŞACAĞIZ."
ISBN / ISSN : 978-975-389-684-9
Basım Yeri ve Yılı : Ankara, 2011