Aile

Ekonomi ve İnanç
M. Salih GEÇİT

Türkiye Diyanet Vakfı

MÜSLÜMANLAR, 19. ASRA KADAR HER KONUDA OLDUĞU GİBİ İKTİSAT ALANINDA DA DİĞER TOPLUMLARA GÖRE ÇOK İLERİ BİR DURUMDA OLUP FAKİRLİK, YOKSULLUK, İŞSİZLİK VE TEMBELLİK PROBLEMİNİ; ZEKÂT, İNFAK, DİYET, KEFARET, ADALET, YARDIMLAŞMA, DAYANIŞMA VE EŞİTLİK GİBİ MEFHUM VE PRENSİPLER ÜZERİNDE KURDUKLARI KENDİNE MAHSUS İKTİSAT SİSTEMİYLE ÇÖZMÜŞ OLMALARINA VE GİTTİKLERİ HER YERDE TESİS ETTİKLERİ HANLAR, HAMAMLAR VE ÇEŞİTLİ VAKIFLAR ARACILIĞIYLA İNSANIN BİRÇOK İHTİYACINI GİDERMİŞ BİR DURUMDA BULUNMALARINA RAĞMEN, ZAMANLA İSLÂM TOPLUMUNUN BU VASIFLARINI KAYBETTİĞİNİ, GÜNÜMÜZDE İSE İSLÂM ÜLKELERİNİN VE MÜSLÜMAN HALKLARIN İKTİSADİ AÇIDAN BATI ÜLKELERİ KARŞISINDA BELİRGİN BİR GERİLEME DURUMUNA DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRMEKTEYİZ. ELİNİZDEKİ ÇALIŞMAMIZIN TEMEL AMACI; İSLÂM'IN İKTİSADİ HAYATI ADALET VE HAKKANİYET ÖLÇÜLERİNE GÖRE TANZİM ETTİĞİNİ, İKTİSADA İMÂNİ BİR BOYUT KAZANDIRARAK HİLEKÂRLIĞA, HIYÂNETE, ADALETSİZLİĞE VE YOLSUZLUĞA FIRSAT VE İMKÂN VERMEDİĞİNİ, HİÇBİR ZAMAN İLERLEME VE KALKINMAYA ENGEL OLMADIĞINI, AKSİNE DAİMA GELİŞMEYİ, ÇALIŞMAYI, İLERLEMEYİ VE KALKINMAYI TEŞVİK ETTİĞİNİ, KUR'ÂN İFADESİYLE "O ALLAH, HER GÜN YENİ BİR İŞ ÜZEREDİR." ÂYETİNDE BELİRTİLDİĞİ GİBİ ÇALIŞMAYI VE ÇALIŞMADA DEVAMLILIĞI ESAS ALDIĞINI İSBAT EDİP, İNSANLIK TARİHİNİN BAŞLANGICINDAN BUGÜNÜMÜZE KADAR BÜTÜN TOPLUMLAR ÜZERİNDE BÜYÜK BİR ETKİ VE DEĞERE SAHİP OLAN DİN UNSURUNU TOPLUMUMUZUN DİKKATİNE YENİDEN SUNMAK VE BÖYLECE TOPLUMUMUZUN İKTİSADİ KALKINMASINDA MANEVİ BİR DESTEK SAĞLAMAKTIR
ISBN / ISSN : 978-975-389-573-6
Basım Yeri ve Yılı : Ankara, 2019
Ebat : 16x23,5x2 cm

Adres : Ostim OSB Mh. 1256 Cad. No:11 Yenimahalle / Ankara - TÜRKİYE
Tel : +90.312.354 91 31 Faks : +90.312.354 91 32 Siparişlerinizle İlgili Tel : +90.312.354 91 31 Dahili : 136 - 138 - 142 - 145