Dizin > Dini Edebiyat
Sinsi Ateş (Tek Perdelik Tiyatro Oyunu)
Yaşar KOCA

Diyanet İşleri Başkanlığı

GÜNÜMÜZDE HEM BİREYLERİN HEM DE AİLELE­RİN EN TEMEL PROBLEMLERİNDEN BİRİSİ HİÇ ŞÜPHESİZ BAĞIMLILIKTIR. BAĞIMLILIK YAPAN MADDE KULLANIM YAŞI NE YAZIK Kİ HER GEÇEN GÜN DÜŞMEKTE, GENÇLER VE YETİŞKİNLER ARASINDA BU MADDELERE OLAN İLGİ HIZLA ARTMAKTADIR. BU TABLO KARŞISINDA AHLAKİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN AŞINMASI, SUÇ ORANLARININ ARTMASI VE ÇOK DAHA ÖNEMLİSİ AİLE BAĞLARININ ZEDELENMESİ KAÇINILMAZ HÂLE GELMEKTEDİR. OLUMSUZ ÖRNEKLERİNİ SON DÖNEMLERDE SIK­ÇA GÖRMEYE BAŞLADIĞIMIZ UYARICI VE UYUŞTURUCU MADDELERİN ZARARLARI, GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ CİDDİ MANA­DA TEHDİT EDER DURUMDADIR. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI OLARAK HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ BU KİTAPTA UYUŞTURUCU MADDELERİN ÖZELLİKLE YOKSUL SEMTLERDEKİ ERGEN VE GENÇ YETİŞKİNLERDE GİDEREK ARTAN KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇMEK, SAKLANMASI ÇOK KOLAY OLAN TEK SEFERDE DAHİ ÖLÜM RİSKİ OLUŞTURABİLEN BU MADDELERİN YOL AÇACAĞI ZARAR VE YIKIMDAN AİLELERİ VE ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK İÇİN TOPLUMSAL BİR BİLİNÇ VE TEPKİ OLUŞTURMA NOKTASINDA KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK. BUGÜN SEVGİYİ, İLGİYİ, İNSANA SAHTE MUTLULUK VE HAZ VEREN MADDELERDE ARAYAN GENÇ KUŞAKLARIMIZ BÜYÜK RİSK ALTINDADIR. BU KİTAPTA EKONOMİK VE SOSYAL ÇÖKÜNTÜYE GÖTÜREN SEBEPLERİ GÖSTEREREK GENÇLERE ARKADAŞ SEÇİMİNDE DAHA DİKKATİ VE UYANIK OLMALARI GEREKTİĞİNİ VURGULAMAYA ÇALIŞTIK. DİĞER TARAFTAN UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDELERİ KULLANAN GENÇLER, ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAK, İZBE VE METRUK BİNALARI KULLANMAKTADIR. BU BİNALARIN UYGUNSUZ KULLANIMINA DİKKATLERİ ÇEKMEK, GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMA NOKTASINDA GEVŞEKLİK GÖSTERMEYİP SOMUT ADIMLAR ATILMASINA VESİLE OLMAK ADINA BU ÇALIŞMAYI PLANLADIK. BU ESER İLE ETKİN EBEVEYNLİĞİN ÇOCUKLARIMIZI ZARARLI ALIŞKANLIKLARA KARŞI KORUYAN BİR KALKAN VAZİFESİ GÖRDÜĞÜNÜ HATIRLATMAK İSTER, AİLE İÇİ ETKİN İLETİŞİME KATKI SAĞLAMASINI DİLERİZ.
ISBN / ISSN : 978-975-196-904-0
Barkod No : 9789751969040