Dizin > Kur'an-ı Kerim
Kurandan Esintiler
Mahmut KAYA

Diyanet İşleri Başkanlığı

MEKKÎ SÛRELERE DİL VE ÜSLUP AÇISINDAN BAKILDIĞINDA, BUNLARIN KISA VE ANLAMCA YOĞUN ÂYETLERDEN MÜTEŞEKKİL, UYARICI, DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE DEYİM YERİNDEYSE BİRER SLOGAN GİBİ ÇARPICI VE SON DERECE DİKKAT ÇEKİCİ OLDUKLARI GÖRÜLÜR. DOLAYISIYLA BU İLAHÎ MESAJLAR İNDİĞİ TOPLUMUN DİL ZEVKİNE UYGUN OLARAK AKICI VE GAYET ETKİLEYİCİ BİR ÜSLUBA SAHİPTİR. MÂN VE MUHTEVADAKİ ZENGİNLİK VE DERİNLİK YANINDA DİL VE ÜSLUPTAKİ GÜZELLİK DİNLEYENLERİN TA KALPLERİNE KADAR NÜFUZ ETMEKTEDİR. MEKKÎ SÛRELERİN ÜSLUBUNDAKİ BU KIVRAKLIK VE MÜKEMMELLİK BİZE, ELLİ SEKİZ SÛRE VE YOĞUN MESAJ YÜKLÜ BAZI ÂYETLERİN MANZUM MEÂLİNİ HAZIRLAMA CESARETİNİ VERDİ VE BUNLARI KUR’ÂN-DAN ESİNTİLER BAŞLIĞIYLA BİR ARAYA GETİRDİK. KENDİ TÜRÜNDE BİR İLK SAYILABİLECEK BU ÇALIŞMAYI YAPARKEN OLABİLDİĞİNCE METNE SADIK KALMAYA ÂZAMİ GAYRET GÖSTERİLDİ. BU SIRADA MISRAI VE BEYTİ TAMAMLAMAK VEYA KAFİYE TUTTURMAK ÜZERE MEÂL DIŞI KULLANILAN KELİMELERİN KOLAYCA FARK EDİLMELERİ İÇİN İTALİK OLARAK YAZILDI; MEÂL DIŞI BU KELİME VE CÜMLELERİN, ÂYETLERİN MEFHUM VE MANTÛKUNA UYGUN OLMASINA BİLHASSA DİKKAT EDİLDİ. AYRICA, BİR SÛREDEKİ ÂYETLER ARASINDA KONU DEĞİŞİKLİĞİNİN KOLAYCA FARK EDİLMESİ İÇİN ARAYA BİR NAKIŞ KONULDU. ELBETTE Kİ HİÇBİR MEÂL VE TEFSİRİN MURAD-I İLAHÎYİ TAM OLARAK İFADE ETTİĞİ İDDİA EDİLEMEZ. KUR’ÂN-I KERÎM’İN ANLAŞILMASINA KATKI SAĞLAMAK NİYETİYLE ORTAYA KOYDUĞUMUZ BU ÇALIŞMANIN CENÂB-I HAKK’M RIZASINA MUVÂFIK, O’NUN RAHMET VE MAĞFİRETİNE VESİLE OLMASI EN BÜYÜK TEMENNİ VE NİYAZIMIZDIR.
ISBN / ISSN : 978-975-196-891-3
Barkod No : 9789751968913