Dizin > Kuramer Yayınları
Kuranı Anlama Yolunda-I
Kolektif

İslâm son hak dindir, evrenseldir ve dünya durdukça geçerlidir. Onun ana kaynağı ise Kur’ân-ı Kerîm ve Hz. Peygamber’in Sünnetidir; yani onun Kur’an’ı anlamamızı kolaylaştıran ifade ve beyanlarıyla Kur’an’ın ışığında yaşamış olduğu model hayatıdır; daha uygun bir ifadeyle Sünnet, Resûlullah’ın sözleriyle yaşayışının bütününün ihtiva ettiği ilkeler, değerler ve kurallardır. Din ve dünya hayatımıza dair ilâhî muradı gösteren bu iki asıl (Kur’an ve Sünnet) her devirde bütün insanlığı aydınlatıp kurtuluşa erdirecek bilgi ve hükümler içermektedir. Ne var ki –teorik olarak bu böyle olmakla birlikte- günümüz Müslüman dünyasının içinde bulunduğu gerçek bu teoriye uymamakta; Müslümanların bu kaynaklarla ilişkisinde ve onları anlama tarzlarında ciddi sorunlar bulunduğunu apaçık göstermektedir. İşte KURAMER’in esas kuruluş amacı bu sorunlar ve çözümleri üzerine bilimsel çalışmalar yapmak ve yaptırmaktır. Bu çalışma türlerinden biri de konferans tarzı faaliyetler olup, elinizdeki eser bu faaliyetlerin ilk ürünüdür ve arkası gelecektir. Eser, KURAMER’de Mehmet Paçacı, Ömer Özsoy, M. Sait Şimşek, Salih Akdemir, Angelika Neuwirth, Hasan Elik, Mustafa Öztürk gibi isimler tarafından 2013-2015 yıllarında verilen Kur’an eksenli on konferansta sunulan konuşmaların ve akabinde konu etrafında yapılan müzakerelerin tutanaklarını içermektedir.
ISBN / ISSN : 978-605-943-713-4
Basım Yeri ve Yılı : Istanbul 2017