Dizin > Halk Kitapları
Din İstismarı
Editör: Lamia Levent Abul

Diyanet İşleri Başkanlığı

TARİH BOYUNCA ÇEŞİTLİ KİŞİLER VE GURUPLAR, İNSANLARIN HAYATLARINDA MERKEZİ BİR YERE SAHİP OLAN DİNİ VE DİNÎ RİTÜELLERİ KENDİ ÇIKAR­LARINA ALET ETMİŞLERDİR. DÜNYEVİ MENFAAT DEVŞİRMEK ADINA DİNDE BİRTAKIM TAHRİFATLAR YAPARAK DİN İSTİSMARINA KAPI ARALAMIŞLARDIR. DİN İSTİSMARI; DİN ÜZERİNDEN TOPLUMA, TOPLUMUN SOSYOLOJİSİNE, PSİKOLOJİSİNE, KÜLTÜREL DOKUSUNA MÜDAHALE ETMEKTİR. 15 TEMMUZ’DA YAŞADIĞIMIZ FETÖ/PDY DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN AYAKLARINDAN BİRİ DE ŞÜPHESİZ TEOLOJİK İHANETTİ. FETÖ YAPILANMASI BİR YANDAN TOPLUMDAKİ MEŞRUİYETİNİ TAKVİYE ETMEK İÇİN DİNİ İSTİS­MAR ETMİŞ, BİR YANDAN DA DİNİN TEMEL UMDELERİNİ TAHRİF ETMEK, DİNÎ KAVRAMLARIN İÇİNİ BOŞALTARAK ÖZÜNDEN KOPARMAK SURETİYLE DİN MÜHENDİSLİĞİ YAPMAKTAN GERİ DURMAMIŞTIR. TARİHTE BU NEVİ PEK ÇOK İSTİSMAR PROJESİNİ GÖRMEK MÜMKÜNDÜR. 15 TEMMUZ’DA YAŞADIĞIMIZ AĞIR TRAVMANIN SEBEPLERİ VE MEY­DANA GETİRDİĞİ TAHRİBATI ELE ALMAK ÜZERE DİYANET AYLIK DERGİNİN 309. SAYISI “DİN İSTİSMARI” GÜNDEMİ İLE YAYIMLANMIŞTIR. DERGİDE KONUYLA İLGİLİ UZMANLARIN KALEME ALDIĞI BİRBİRİNDEN DEĞERLİ MAKALELERİ KİTAP OLARAK DA OKUYUCULARIMIZIN İSTİFADESİNE SUNMAK İSTEDİK. BU GAYE İLE MAKALELERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİREREK VE YEM YAZILAR EKLEYİP ZENGİNLEŞTİREREK ELİNİZDEKİ BU KİTABI HAZIRLADIK. DİNİMİZİN DAHA İYİ ANLAŞILMASI VE DİN İSTİSMARINA KARŞI HALKI­MIZIN DAHA DUYARLI OLMASINA BİR NEBZE OLSUN KATKIDA BULU­NACAĞIM DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ “DİN İSTİSMARI” KİTABINI SİZ DEĞERLİ OKURLARIMIZIN İSTİFADESİNE SUNUYORUZ.
ISBN / ISSN : 978-975-196-679-7
Barkod No : 9789751966797