Dizin > İSAM Yayınları
Editör:Semih Ceyhan

69.5

İSAM

HAKİKAT BİLGİSİNE ULAŞTIRAN SÛFÎLERE MAHSUS MÜSTAKİL BİR YÖNTEM VE DİNDARLIK TAVRINA İŞARET EDEN TARİKAT OLGUSU, İSLÂM MEDENİYETİ TARİHİNDE MİRAS ALDIĞI MANEVÎ, AHLÂKÎ VE SOSYAL KURALLARA GÖRE TEŞKİLÂTLANMIŞ MÜESSESE ŞEKLİNDE ZİHİNLERDE YAYGINLIK KAZANMIŞTIR. II. (VIII.) ASIRDAN GÜNÜMÜZE KADAR DÜNYA COĞRAFYASININ DÖRT BİR YANINDA İNTİŞAR EDEN VE KENDİNE HAS İRFANÎ YOLLAR OLAN TARİKATLAR, TOPLUMUN HER KESİMİNDEN İNSANIN MANEVİYAT VE KÜLTÜRÜNÜ ŞEKİLLENDİRMEDE ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENMİŞTİR. GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRKİYE'NİN İSLÂMLAŞMA TARİHİNİN TEŞEKKÜLÜNDE TARİKATLAR, FERDÎ VE SOSYAL HAYATIMIZIN ANLAM HARİTASININ ÇİZİLMESİNDE EN MÜHİM UNSURLARDAN BİRİDİR. BİR BAŞVURU ESERİ MAHİYETİNDE TASARLANAN ELİNİZDEKİ KİTAP, TÜRKİYE'DE TARİKATLAR TARİHİ ALANINDA CİDDİ DÜZEYE ULAŞAN İLMÎ BİLGİ BİRİKİMİNİN TELİF MAKALELER YOLUYLA BİR ARAYA GETİRİLDİĞİ İLK AKADEMİK DERLEME ESERDİR. TÜRKİYE TARİHİNDE ÖNEMLİ İZLER BIRAKMIŞ TASAVVUF EKOLLERİNİ TARİHSEL VE KÜLTÜREL SÜREKLİLİĞİ İÇERİSİNDE MUHTELİF YÖNLERİYLE TANITMAYI, TARİKATLARIN GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE SEYRİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMEYİ AMAÇLAYAN ÇALIŞMA, İKİ TEMEL KISIMDAN MEYDANA GELMEKTEDİR. BİRİNCİ KISMI OLUŞTURAN ÇERÇEVE YAZILARDA TARİKAT VE TEKKE KAVRAMLARI, OSMANLI VE CUMHURİYET TÜRKİYESİ'NDE TARİKATLARIN TARİHİ VE KÜLTÜREL PANAROMASI ANA HATLARIYLA ELE ALINMIŞTIR. İKİNCİ KISMIN MAKALELERİ İSE TÜRKİYE'DE YAYGINLIK KAZANAN ON DÖRT ANA TARİKATI (VEFÂİYYE, KÂDİRİYYE, SA'DİYYE, RİFÂİYYE, EKBERİYYE, ŞÂZELİYYE, BEKTAŞİYYE, MEVLEVİYYE, BEDEVİYYE, NAKŞİBENDİYYE, HALVETİYYE, BAYRAMİYYE, ZEYNİYYE, CELVETİYYE) ÇEŞİTLİ ALT KOLLARIYLA BİRLİKTE KONU EDİNMEKTEDİR.
ISBN / ISSN : 978-605-812-611-4
Basım Yeri ve Yılı : Ankara, 2018
Ebat : 24X16X5 cm

Adres : Ostim OSB Mh. 1256 Cad. No:11 Yenimahalle / Ankara - TÜRKİYE